Maar wat gebeurt er met prinses Lalla Salma van Marokko?

Tags: Marokko, Lalla Salma, Mohammed VI, Marokkaanse monarchie,

In Marokko, zowel in de populaire buurten van de grote steden als op het platteland, zijn vragen en geruchten verweven rond de uitkomst van het verhaal van Lalla Salma. Sommigen beweren dat de vrouw van de koning van Marokko zijn toevlucht heeft genomen tot echtscheiding, een breuk die geheim zou zijn geweest. Anderen zijn veel verder gegaan door na te denken over de mogelijkheid dat Lalla Salma uit Marokko werd vermoord als gevolg van een conflict in het koninklijk paleis. De verdwijning van de prinses baarde inderdaad verschillende mensen zorgen. De gevaarlijke beschuldiging dat de Makhzen-beulen het lichaam van de prinses in zuur hebben opgelost, komt niet uit het niets. Sommige mensen vertrouwen op de hypothese over het lot van de beroemde Marokkaanse tegenstander die in 1965 verdween in Fontenay-le-Vicomte, Mehdi Ben Barka. Waarom is Lalla Salma weggeglipt? Kunnen we gemakkelijk de realiteit van alle geruchten onderscheiden en wat wordt er vandaag echt van Lalla Salma? Vind de antwoorden in ons portret van de prinses met de meest recente foto’s van Lalla Selma.

Tussen het Rif-massief en de Midden-Atlas ligt de stad Fez, bekend als de culturele en spirituele hoofdstad van het koninkrijk. Dit is de geboorteplaats van Salma Bennani, waar het zusje van Lalla Salma door de lokale bevolking herkend wordt als ze door haar chauffeur voor de schoolpoort wordt afgezet. Inderdaad, de vrouw van de koning van Marokko heeft een oudere zus, Meryem, naast drie andere kleine zusjes die afkomstig zijn uit het tweede huwelijk van Abdelhamid Bennani, de vader van Lalla Salma. Lees meer:

​​Presentatie van Lalla Selma Geboortenaam: Salma Bennani Titel: Lalla Salma uit Marokko; Hare Koninklijke Hoogheid De Prinses Geslacht: vrouw Geboortedatum: 10 mei 1978 Geboorteplaats: Fez, Marokko

Huidige verblijfplaats : onbekend Astrologisch teken: Stier Leeftijd Lalla Salma: 43 Haarkleur : rood Kleur ogen: lichtbruin Moeder: Naima Bensouda Vader: Al-Haj Abdel Hamid Bennani Lalla Salma’s zus: Meryem Bennani Echtgenoot: Mohamed VI Kinderen: Prinses Lalla Khadija; Hassan van Marokko Religie : Maliki soennitische islam

Mohamed VI en Lalla Salma: de scheiding is afwezig in de Marokkaanse pers een scheiding van de koning van Marokko en de First Lady. Spaanse tijdschriften waren de eersten die het verhaal vertelden vanuit een kritisch standpunt ten opzichte van de monarchie. Wat het waargebeurde verhaal ook mag zijn, het Marokkaanse volk weet heel goed dat Lalla Salma niet aanwezig was bij de recente bruiloft van Lalla Nouhaila, een van de nichten van de vorst. De prinses had Marokko echter vertegenwoordigd tijdens verschillende ceremonies, waaronder het opmerkelijk gepubliceerde huwelijk in 2011 van prins William, neef van prinses Anne, en Catherine Middleton in Westminster Abbey.

Degene die in 2000 haar staatsingenieursdiploma in computertechniek had behaald, had het jaar daarop gewerkt in de ONA-groep, de eerste Marokkaanse privégroep van de koninklijke familie. Het jaar daarop trouwde ze met de koning van Marokko, en samen kregen ze twee kinderen in 2003 en 2007. De verdwijning van Lalla Salma is gemeld door verschillende volksbladen over de hele wereld, dit is het geval sinds de opmerking over zijn afwezigheid in 2018. Zijn vervreemding heeft een leegte in het paleis achtergelaten en daardoor zijn de geruchten niet te stoppen.

Is het intrekken van het imago van Lalla Salma, voorzitter van een stichting voor kankerbestrijding, ook een stap terug in de PR-strategie van het koninklijk paleis? Er zijn maar weinig politicologen die ons vandaag een exact antwoord kunnen geven. Sommigen van ons herinneren zich echter nog steeds een incident dat plaatsvond tijdens het bewind van Hassan II. De echtgenote van de koning, Lalla Latifa, totaal afwezig in de mediawereld, werd gefotografeerd door een Franse krant. Het resultaat was een diplomatieke ruzie tussen de twee naties en de foto werd nooit gepubliceerd door de pers van het Cherifische rijk.

Mohamed VI en Lalla Salma: geruchten veroorzaken woede in het paleis

Degene die 15 jaar jonger is dan haar man, koning Mohamed VI, ontving in 2002 de titel van prinses na het huwelijk dat haar aan de soeverein verbond. De vraag die duizenden mensen interesseert, is dat als Selma Bennani de oorzaak is van haar verdwijning en als ze vrijwillig het paleis heeft verlaten, ze bereid is haar titel van prinses op te geven? Zoals ze in Marokko zeggen, is toegang tot het Moorse bad nooit hetzelfde als vertrekken. Maar hoe het ook zij, het beeld van Lalla Salma weegt nog steeds door in het collectieve bewustzijn van Marokkanen die het verhaal in cafés vertellen, ieder op hun eigen manier.

Dit beeld dat Marokkanen van Lalla Salma hebben, was het resultaat van langdurig werk door de media van het koninkrijk. Op enkele uitzonderingen na, zoals een artikel uit 2014 op TelQuel waarin de Makhzen’s Assepoester-prinses wordt beschreven, zagen de meeste media een mooie toekomst in de nieuwe mediastrategie van het koninklijk paleis. Het is handig om te weten dat Lalla Salma de eerste echtgenote van een Marokkaanse monarch is die zichtbaar is voor de burgers, ze had zelfs rollen op het internationale toneel.

De Goodwill-ambassadeur van de Wereldgezondheidsorganisatie sinds 2006 en de koning van Marokko zijn niet officieel gescheiden. Geen enkel officieel document bewijst dit, en meer nog, de advocaat van het koninklijk paar, Me Eric Dupond-Moretti, had aangekondigd dat laatstgenoemden boos waren vanwege de verspreiding van geruchten. Sommigen leggen uit dat de scheiding te wijten is aan vermeende jaloezie van de zusters van de koning, en anderen noemen zelfs conflicten vanwege seksuele geaardheid. Het is zeker dat deze beschuldigingen geen concreet bewijs hebben, maar voor veel mensen zou het normaal zijn dat de afwezigheid van de prinses de inkt zou doen vloeien.

Lalla Salma uit Marokko: waar is de prinses is een terugkerende vraag De moeder van de prinsen verdween 17 maanden, en dat was genoeg om geruchten op gang te brengen die tot op de dag van vandaag blijven circuleren. Voor sommige Marokkanen is de afgelegen ligging van Lalla Salma nog steeds zichtbaar ondanks haar verschijning, niet de eerste in haar soort, in een oncologisch centrum in 2019. Zeker in vergelijking met voorgaande jaren. Lalla Salma was overal en haalde lokaal en wereldwijd de krantenkoppen. Ze vertegenwoordigde, voor een ander deel van de Marokkanen, een beeld van de evolutie van vrouwenrechten in Marokko.

Het bezoek van Selma Bennani aan het oncologiecentrum in Beni Mellal, 200 km ten noordoosten van Marrakech, was geenszins een officieel bezoek. Er mocht maar één foto van de prinses met het medische team, en daarna glipt Lalla Salma weer weg. Deze verschijning van de prinses, hoewel niet van officiële aard, had de hoeveelheid geruchten en hun sarcastische en soms scherpe karakter kunnen verminderen.

Deze echo’s zijn al enige tijd minder wijdverbreid en minder herhaald door burgers op straat, maar er zijn nog steeds enkele oordelen van het publiek. Het gerucht dat overal heerst, suggereert dat Lalla Salma op een Grieks eiland zou zijn waar haar kinderen, de prinsen, van het ene op het andere moment vertrekken om haar te bezoeken. Vroeger spraken mensen over het ontvoeren van kinderen. Misschien zullen met een toekomstig optreden van Lalla Salma uit Marokko al die geruchten die het imago van de monarchie raken minder intensief worden dan nu.

Bron: legit

#Marokko #MohammedVI #Lalla_Salma