Mohamed VI, Parijs in een vermeende dronken toestand

Marokko, Mohammed VI, dronken, Parijs,

Strompelend door de straten van Parijs, in een vermeende staat van dronkenschap en vergezeld van meerdere vrienden, dit is hoe de Koning van Marokko, Mohamed VI, is vastgelegd door twee burgers die het op video hebben opgenomen. Verschillende Saharaanse media hebben deze video overgenomen en verspreid, waarbij ze de monarch ervan beschuldigen « dronken » te zijn.

« Bij God, het is Mohamed VI! » Zegt een van de mensen die het moment vastlegt. Op de video is te zien hoe een van de begeleiders van de vorst, die zich realiseert dat ze worden opgenomen, snel de camera afdekt en de video eindigt daar.

Onder de begeleiders van Mohammed VI lijken de broers Azatair, goede vrienden van de monarch, op te vallen. Abu Bakr Azaitar, een 34-jarige vechtsporter in de gemengde vechtsport, en zijn broers Ottman en Omar zijn trouwe begeleiders geworden van Mohamed VI op zijn reizen en avonden uit. De drie hebben de Duitse nationaliteit en zijn van Marokkaanse afkomst en zijn door hun nauwe banden met Mohamed VI in veel controverses verwikkeld geraakt. Een van hen is erin geslaagd naar Marokko te vliegen ondanks de sluiting van de grenzen die tijdens de maanden van de pandemie was afgekondigd.

De Marokkaanse media « Hepress » publiceerden in mei de achtergrond van een van de broers, Abu Azaitar, de eerste Marokkaan die voor de Ultimate Fighting Championship (UFC) tekende, en zijn lange criminele verleden, waaronder beroving, afpersing, drugshandel of mishandelingen. Ook in deze publicatie werd verwezen naar het luxe leventje van de Azaitar en werd kritiek geuit op de opzichtigheid waarmee zij hun leven op sociale netwerken hebben ingericht.

De vriendschap tussen de broers Azaitar en Mohamed VI begon in 2018, vlak na de discrete scheiding van de koning met prinses Laila Salma, toen de monarch hen ontving op een officiële receptie in Rabat.

Het is niet verwonderlijk dat Mohamed VI tijd doorbrengt in de Franse hoofdstad. Zijn reizen zijn frequent en zijn verblijven worden steeds langer. Vooral vanwege zijn broze gezondheid, waardoor hij regelmatig in Europese ziekenhuizen verblijft, waar hij verschillende keren is geopereerd.

De broers Azaitar met de Koning van Marokko, Mohamed VI

Instagram

En hij brengt steeds minder tijd door in zijn land. Afgelopen juli, voor de viering die zijn komst op de troon in 1999 herdenkt, keerde Mohamed VI terug naar Rabat, maar slechts voor een paar uur en keerde onmiddellijk terug naar Frankrijk.

Parijs is een stad die Mohamed VI lijkt te bevallen. In 2020 kocht hij een herenhuis in het zevende arrondissement van de Franse hoofdstad ter waarde van 80 miljoen euro.

Het is niet erg gebruikelijk om details van het privéleven van de Marokkaanse monarch te kennen. Weg van de camera’s gedurende enkele maanden, verscheen de vorst opnieuw in officiële beelden op 7 april om Pedro Sánchez, hoofd van de Spaanse regering, te ontvangen na het herstel van de Marokkaans-Spaanse betrekkingen.

Pop Nieuws 247, 24/08/2022

#Marokko #Mohammed_VI